canvas-2

Teknikk 1: Pensle på epoxy

Enkel metode for å lage en glanset overflate på dine lerretsbilder. Bland ut epoxy og dypp en skumgummipensel nedi. Smør forsiktig epoxy på lerretet, pass på at det ikke renner ned på sidene. Dette gir et tynt lag epoxy, men likevel en fin, blank overflate.

 

Canvas-3

Teknikk 2: Tømme på epoxy

Dette er den enkleste metoden, men noe søl må påregnes. Dekk arbeidsbordet ditt med plast og legg lerretet på et eller annet som er stabilt og vannrett, og for all del, mindre enn lerretet. Så er det bare å blande til epoxy og tømme denne rolig på bildet. Den vil renne nedover sidene på lerretet (noe som kan bli veldig fint). Du må den nærmeste timen være parat til å fjerne dråpene som dannes på kanten. Bruk for eksempel en blandepinne e. l. La tørke over natten.

 

Canvas-4

Teknikk 3: Lag et tykt, glasslignende lag med epoxy

Litt mere arbeid med denne teknikken, men her har du muligheten til å få til et tykt lag med epoxy. Dette vil gi mere dybdeeffekt til bildet og ser ganske så lekkert ut. Først tar du en solid tape rundt kanten på lerretet. Trykk den godt inntil. Ta på to lag tape hvis du mistenker at tapen kan gi etter for epoxyen etterhvert. Du har nå laget et "basseng" hvor du så skal fylle på med Epoxy.

 

Canvas-5
Tøm ferdigblandet epoxy sakte oppi "bassenget". Arbeid rolig både når du blander og tømmer epoxy for å unngå at luft kapsles inn. Bruk gjerne minst to blandebegre slik at det ikke henger igjen noe dårlig blandet epoxy ved kantene. Luftboblene som stiger opp fjerner du med ei tynn, spiss nål. Dette gjelder for alle teknikkene.

 

Canvas-6

Slip kantene

Hvis du sliper eller pusser kantene blir resultatet rent så proft!

 

Prosjektet er laget Carmi Cimicata.