Designe smykket

Finn fram papirsamlingen din og velg ut et fint et som du skjærer nøyaktig til slik at det passer i innfatningen. Har du små paljetter, perler eller noe annet småtteri som kan heve prosjektet er det på tide å hente det fram. Prøv deg fram nå, før vi begynner med limet.

 

Japansk-papir-4

Forsegle med lim

Pensle lim i innfatningen og legg papiret oppi. Pensle godt på oversiden av papiret også. Dette kan du gjerne gjenta slik at du er sikker på at alt er dekket av lim. Tørk over natten.

Ved å forsegle med lim før du tar på epoxy unngår du at papiret suger til seg epoxy flekkvis. Dette ville gitt mørke, lite pene flekker.

 

Japansk-papir-2

Pynte, pynte!

Legg en dråpe hurtigtørkende lim på arbeidsbordet og dypp "pynten" forsiktig i limet før du legger den på pairet i innfatningen. Fortsett til du er fornøyd.

 

Japansk-papir-NY

Lim og epoxy

Pensle lim over det hele og la tørke godt. Så blander du ut en passe porsjon Epoxy. Rør lenge, men sakte, for å unngå at det dannes mange luftbobler i epoxyen. Etter å ha rørt et par minutter er det lurt å tømme epoxyen over i et nytt beger og røre videre. Dette fordi det alltid vil være noe dårlig blandet epoxy som sitter ved kanten av begeret og det kan være nok til at epoxy-prosjektet ditt aldri herder. Ta en titt på "hvordan-blande-epoxy"-filmsnutten nederst i artikkelen.

Legg innfatningen vannrett og fyll på epoxy. Arbeid rolig og bruk gjerne en tannpirker mot slutten til å legge på en og en dråpe med epoxy. Finest blir det hvis du greier å fylle på så mye epoxy at den hvelver seg. Men pass på så du ikke tar en dråpe for mye, da renner epoxyen ut over kanten. Oppdager du luftbobler i epoxyen må du prøve å dra dem opp til overflaten med ei tynn, spiss nål. La prosjektet tørke natta over.

 

 

Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.