Slik går du frem i korte trekk:

  • Velg et bilde eller en gjenstand som du vil lage smykke av
  • Plukk deg ut en innfatning som passer til bildet eller gjenstanden
  • Monter "minnet" i innfatningen
  • Fyll opp med klar epoxy - så er det bare å vente til epoxyen herder og smykket er ferdig for montering.

For en mer detaljert fremgangsmåte, se instruksjonsheftet Minnesmykker som du finner som en egen artikkel på vår inspirasjonsside. Har du lyst til å lage minnesmykker? Vi har satt sammen en egen startpakke bestående av epoxy, herder, blanderedskaper, Weldbond lim, en innfatning for ringer og en innfatning for smykke. For utvalg, info og priser, klikk her.

Her kommer noen enkle eksempler på smykker i epoxy. 

Hestesmykke finale_170x249

Hestesmykke

Her har vi tatt et bilde av yndlingshesten og deretter skåret det til i riktig størrelse. Bildet har deretter blitt limet fast i bunnen av innfatningen og forseglet før vi har fylt innfatningen med epoxy. En idè for hestejenter?

SONY DSC

Smykke med rosa knapp

Dette smykket er et kombinasjonsprosjekt der vi har brukt scrapbookingpapir i bunnen. Deretter har vi limt fast en morsom splitbinders (brads) før epoxyen er tømt over.

Piker i hjerte

To piker

Dette er et klassisk minnesmykke likt det bestemor hadde. Motivet er klipt ut av et gammelt bilde.

Ring

Millefiori ring

Her har vi kombinert glass og epoxy. Blomstene eller "millefioriene" som de kalles er av glass og er vanligvis benyttet som dekor i glassperler. Glasset er plassert i innfatningen og deretter innesluttet med epoxy. Millefiori finner du her.

Millefiorismykke

Millefiori smykke

Laget på samme måte som ringen. Millefiori finner du her.

SONY DSC

Knappesmykke

Her har vi enkelt og greit tatt en dekorativ knapp, klipt av hempen med en avbiter og plassert knappen i innfatningen før epoxyen har blitt helt over.