COE 90

Glass COE 90 er verdens mest brukte glass for fusing og ovnsformet glass og har vært det helt siden Bullseye Glass Company produserte de første glassarkene spesiallaget for fusing rundt 1980. Det er også her man finner det desidert største utvalget av glasstyper, farger og andre glassprodukter. COE 90 bør derfor være førstevalget for alle som ønsker å arbeide med fusing og ovnsformet glass. GlassForum lagerfører flere tusen ulike glass og glassprodukter COE 90 fra ledende produsenter som Bullseye Glass Company, Uroboros Glass Studios og Coatings By Sandberg. Alle disse tre produsentene er valgt ut på grunnlag av uovertruffen kvalitet og stort produktutvalg.

 

Bullseyelogo

Bullseye glass COE 90

Bullseye Glass Company er verdens ledende produsent av glass spesiallaget for fusing og sammensmelting. Firmaet ble startet i 1974 og var de første som laget spesialglass for fusing. Bullseye er kjent for høy kvalitet og tilbyr i dag verdens desidert største utvalg av produkter for ovnsformet glass. GlassForum lagerfører hele produktspekteret av Bullseye glass COE 90 og er Norges eneste direkteimportør av Bullseye glass. Har du lyst til å lære mer om Bullseye glass, klikk her. For å se vårt utvalg av Bullseye glass, klikk her.

For å lese bullseye sin siste katalogpå nett, klikk her.

CBS logo[1]

 

CBS dikroitisk glass

Coatings By Sandberg er regnet som verdens ledende produsent av dikroitisk glass. Dvs. de lager ikke glasset selv men kjøper inn glass fra glassprodusenter som Bullseye og Uroboros som de deretter dekker med et dikroitisk belegg. GlassForum er norsk distributør av CBS glass og lagerfører hundrevis av dikroitiske glass i ulike farger og overflater. Alle våre dikroitiske glass er laget på basis av enten Bullesye eller Uroboros glass og har en ekspansjonskoeffisient på COE 90. Dette sikrer at de er 100% kompatible med våre øvrige glassprodukter COE 90. For å se vårt utvalg av CBS dikroitisk glass, klikk på linkene under. For å lære mer om hvordan dikroitisk glass produseres og hva du kan bruke det til, klikk her.

COE 82 +/-3 (Float)

I utgangspunktet kan stort sett alle typer glass smeltes sammen så lenge glassene er kompatible med hverandre. I de første årene etter at fusingteknikken ble gjenoppdaget var det hovedsakelig vindusglass som ble brukt til sammensmelting og fargene var gjerne oksyder og emaljer. Dette skapte ofte problemer med kompatibilitet, både fordi glassene ikke var laget for sammensmelting, men også fordi emaljene opprinnelig var produsert for bruk på ulike metaller. I dag finnes det en rekke produkter som er spesiallaget for fusing med vindusglass (floatglass). Standarden for fusing med float er COE 82 +/-3 men vær oppmerksom på at svært mange floatglassprodusenter lager glass som avviker fra denne standarden. Disse kan ikke brukes sammen med våre floatglassprodukter.

Fusing med float gir et helt annet uttrykk enn fusing med gjennomfargede glass som Bullseye og Uroboros og er spesielt mye brukt i land rundt Middelhavet. Klart floatglass er betydelig rimeligere enn spesiallagede glass for fusing mens øvrige produkter som frit etc er noe dyrere. Totalt sett kommer derimot produkter laget av float best ut på pris. Fargeutvalget og produktutvalget forøvrig kan derimot ikke sammenlignes med utvalget innen COE 90.

Logo Vidri Arte[1]

Flosing COE 82+/-3

GlassForum har i mer enn 10 år samarbeidet med det spanske firmaet VidriArte. De er i dag verdens ledende produsent av ulike produkter for fusing med float. VidriArtes hovedprodukt er en serie med ensidig fargede floatglass, markedsført under varemerket Flosing, men også andre produkter som frit, stringer, pasta osv inngår i sortimentet. Alle produktene har en ekspansjonskoeffisient (COE) på 82 +/-3. For å sikre at vårt klare floatglass er fullt ut kompatibelt med Flosingproduktene importers disse fra samme fabrikk som lager basisglassene til VidriArtes Flosingglass. For å se vårt utvalg av glassprodukter COE 82 +/-3, klikk på linkene under. For å se eksempler på hva du kan lage med Flosing, klikk her. Du kan også se en video der Flosingprodukter benyttes i produksjon, klikk her.