Downton-Abbey-1

Print ut bilder og skjær dem til

På nettsidene til Downton Abbey finner du mange fine bilder fra serien. Print ut de du liker. Du må tilpasse størrelsen til innfatningene du har valgt ut. Skjær bildene til slik at de passer akkurat nedi innfatningen.

 

Downton-Abbey-3

Pensle lim i innfatningen

Først må du pensle godt med lim i innfatningen, så kan du legge bildet oppi. Nå må du pensle oppå bildet med lim, vær nøye med at alt blir dekt ellers vil det bli mørke, stygge flekker på bildet når du siden tar på epoxyen. Så må du vente til limet har tørket før du fortsetter.

 

Downton-Abbey-2

Fyll på epoxy

Da er det tid for å blande ut en passe dose epoxy. Bland riktig godt, men med rolige bevegelser slik at det ikke kapsles luft inn i epoxyen. Tøm gjerne epoxyen over i et nytt beger og fortsett blandingen. Epoxyen ute ved kanten av det første blandebegeret vil alltid bli dårligere blandet og den ønsker vi ikke å ha med videre i prosjektet. Det kan i verste fall hindre at epoxyen herder.

Legg innfatningen vannrett og fyll på epoxy. Arbeid rolig og bruk gjerne en tannpirker mot slutten til å legge på en og en dråpe med epoxy. Finest blir det hvis du greier å fylle på så mye epoxy at den hvelver seg. Men pass på så du ikke tar en dråpe for mye, da renner epoxyen ut over kanten. Oppdager du luftbobler i epoxyen må du prøve å dra dem opp til overflaten med ei tynn, spiss nål.

La prosjektet tørke natta over og neste dag kan du vise verden hvilken TV-serie du er!

 

Dette prosjektet er myntet på Downton Abbey-fans, men det er så mye annet man kan være fan av! Fotballag, Justin Bieber, katter, Petter Northug, roser eller din nærmeste familie...lett å finne bilder som kan bevares under et lag epoxy.

Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.