Paperweight-2

Samle dekorelementer

Vi har et fint skjell og noen vakre, pressede blader som vi gjerne skulle tatt vare på og fått vist fram. Løsningen er epoxy! Med andre ord - vi lager paperweights. Finn fram formene og prøv ut hvordan du vil at f. eks bladene skal ligge i forma.

 

Paperweight-3

Første lag epoxy

Sett formene på et vannrett arbeidsbord. Bland ut en passe mengde epoxy. Rør ut epoxyen sakte men grundig, og bruk gjerne to blandebegre. Epoxyen som fester seg i kanten på blandebegret blir nemlig ikke godt nok blandet. Denne dårlig blandede epoxyen vil vi ikke ha oppi forma vår. Det kan resultere i at epoxyen ikke herder. Fyll formene 1/3 fulle. Fjern luftbobler med ei tynn nål. Epoxyen må nå stå stille til den begynner å herde - blir geleaktig. Følg med!

 

Paperweight-4

Pensle epoxy på bladene

Det er en fordel å pensle epoxy på bladene før de legges i forma. Bruk en skumgummipensel. Bladene er skjøre så vær lett på hånden. Ved å gjøre dette forarbeidet hindrer vi at det innkapsles så mange bobbler når vi senere skal legge bladene i forma.

 

Paperweight-5

Legg bladene i forma

Når epoxyen i forma er passe geleaktig, kan du legge bladene oppi. Tøm et tynt lag med epoxy over bladene slik at det ser ut som om de flyter.

 

Paperweight-6

Siste laget med farget epoxy

Fyll opp forma med epoxy. Ikke helt til toppen riktignok, for da blir det så vanskelig å få ut paperweightsene etterpå. Vi tilsatte sort farge i den siste dosen med epoxy. Det ble en fin bakgrunn som fikk de fine fargene på bladene til å stå tydeligere fram. La hele prosjektet herde over natta eller til du er sikker på at alt har herdet.

 

Paperweight-7

Bladene dine vil leve for alltid!

Bladene vil være en fryd for øyet i mange, mange år. Ekstra fint blir det hvis du tar deg bryet med å pusse over kantene.

 

Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.

Benytt gjerne Easy Cast til dette prosjektet. Former og epoxy finner du her.