Paperweight9

Bland ut første dose med epoxy

Velg ut ei form og klipp til en passe bit av vakkert papir. Bland ut en passe mengde epoxy. Rør ut epoxyen sakte men grundig, og bruk gjerne to blandebegre. Epoxyen som fester seg i kanten på blandebegeret blir nemlig ikke godt nok blandet. Denne dårlig blandede epoxyen vil vi ikke ha oppi forma vår. Det kan resultere i at epoxyen ikke herder. Fyll forma 1/3 full. Fjern luftbobler med ei tynn nål. Epoxyen må nå stå stille til den begynner å herde - blir geleaktig. Følg med!

 

Paperweight10

Pensle epoxy på papiret

Det er nødvendig å pensle epoxy på papiret før det legges i forma. Bruk en skumgummipensel. Ved å gjøre dette forarbeidet hindrer vi at det innkapsles så mye luft når vi senere skal legge papiret i forma.

 

Paperweight11

Legg papiret i forma

Hvis epoxyen er passe geleaktig er det bare å legge det penslede papiret oppi forma. Bland til en ny dose epoxy og tøm et tynt lag over papiret.

 

paperweight12

Pensle knappene med epoxy

Finn fram de fine knappene og pensle også de med epoxy. Så fyller du forma nesten helt full med epoxy og legger knappene oppi. Arbeid rolig og forsiktig slik at minst mulig luft fanges i epoxyen. Luftbobler må du prøve å dra til overflaten med ei tynn nål.

 

Paperweight13

Tøm ut av forma

Prosjektet må stå på et vannrett underlag til du er sikker på at det har herdet. Så er det bare å ta det ut av forma. Hvis kantene er litt røffe kan du pusse over dem. Dermed har du en fiks ferdig, enestående paperweight!

 

Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.

Benytt gjerne Easy Cast til dette prosjektet. Former og epoxy finner du her.