Smykke-6

Finn fram pyntesakene!

Her er det rom for glitter og stas. Kanskje har du samlet på noe småtteri som du kan bruke til pynt i smykket? Finn fram ei passende innfatning og fyll den med nær sagt hva du vil. Du kan for eksempel lime et vakkert papir i bunnen av innfatningen som du så forsegler med et solid lag lim. Bruk gjerne Weldbondlim, den blir klar når den tørker.

 

Smykke-5

På plass med diamantene

Legg "diamantene" oppi innfatningen, hvor mange bestemmer du selv.

 

Smykke-4

Glitterpulver

Har du noe glitter for hånden, er det bare å dytte det på. Det kan gi en fin illusjon av skinnende sol og vann. Bruk en myk børste og dytt glitteret forsiktig på diamantene. Carefree lusters kan fint brukes til dette formålet.

 

Smykke-2

Bland ut epoxy

Når smykkeleiren/limen har tørket helt kan du blande ut en liten dose epoxy. Bland rolig, men lenge. Prøv å unngå å røre inn luft i epoxyen. Luftbobler kan du trekke opp til overflaten med ei tynn nål.

 

Smykke-3

Fyll epoxy i innfatningen

Nå kan du fylle epoxy i innfatningen. Fyll nesten helt fullt. figurene du skal legge oppi etterpå vil få det til å renne over hvis du fyller innfatningen helt proppfull.

 

Smykke-7

Pynt

Legg pynte-tingene dine oppi epoxyen og sett hele prosjektet til tørk. Husk å legge innfatningen helt vannrett. Neste dag er smykket herdet og du kan lage et festlig kjede og vips har du et "one-of-a-kind" smykke!