Quilling-2_350x270

Velg en innfatning

Velg en dyp innfatning hvis du vil at quillingen skal dekkes helt av epoxyen. Til bakgrunn har vi valgt et papir som glitrer som sjøen en soldag. Passer fint til quillingen vår som forestiller en gullfisk. Lim bakgrunnen til innfatningen med Weldbond-lim eller Ultraseal forseglingslim. Forsegle også framsiden av papiret med et solid lag lim.

 

Quilling-3_350x338

Forsegle quillingen grundig

Legg quillingen på plass i innfatningen. Så må papiret forsegles, hvis ikke vil det få mørke, stygge flekker når vi heller epoxyen over. Bruk Weldbond-lim eller Ultraseal forseglingslim. Hele 3 strøk har vi lagt på. Med en egnet pensel kom vi til i alle små hulrom. Nå bør det hele tørke over natten.

 

Quilling-4_350x310

Hell over Epoxy

Neste dag blander du ut en passe porsjon Epoxy. Rør lenge, men sakte, for å unngå at det dannes mange luftbobler i epoxyen. Etter å ha rørt et par minutter er det lurt å tømme epoxyen over i et nytt beger og røre videre. Dette fordi det alltid vil være noe dårlig blandet epoxy som sitter ved kanten av begeret og det kan være nok til at epoxy-prosjektet ditt aldri herder. Ta en titt på denne "hvordan-blande-epoxy" filmsnutten. 

Epoxyen helles over quillingen. Tøm veldig rolig så får du færre luftbobler. Vi valgte å fylle bare nesten opp til kanten av innfatningen, siden vi har tenkt å fylle på en gang til. Du må bruke litt tid på å sprekke luftbobler som dannes. Bruk ei tynn nål og dra boblene opp til overflaten. Det neste døgnet må epoxyen herde. Legg innfatningen helt vannrett!

 

 

Quilling-5_350x275

Dekorere med maling e. l.

Når det første laget med epoxy har herdet kan vi fortsette å dekorere. Vi malte noen små prikker på gullfisken for å gjøre den litt ekstra glamorøs.

 

Quilling-6_350x339

Nytt topplag med epoxy

Da er det tid for å avslutte prosjektet med et lekkert topplag med epoxy. Nå skal du ta på så mye epoxy at den hvelver seg fint over det hele. Men vær forsiktig, ta på litt og litt, gjerne ved hjelp av en tannpirker. En dråpe for mye - og klisset renner ut over kanten på innfatningen. Og husk at innfatningen må ligge absolutt vannrett!

Så er det bare å vente enda et døgn til det hele har herdet..

Quillingen er forvandlet til et personlig og vakkert smykke!

 

Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.