2_300x288

Samle materiell

Hvis du finner passende små biter av blonder og kniplinger, så ta vare på dem. De tåler kanskje ikke å brukes i et nytt syprosjekt, men kommer så absolutt til heder i et epoxy-prosjekt. Andre bittesmå "skatter" kan også forvares under et lag epoxy.

 

3JPG_300x250

Forsegle med lim

Arranger kniplinger og annet småsnacks i innfatningen du har valgt ut. Så må alt forsegles med tre tykke lag med Weldbond-lim eller Ultraseal forseglingslim. Dette bør få tørke over natten. Ved å forsegle med lim før du tar på epoxy unngår du at fibrene suger til seg epoxy flekkvis. Dette ville gitt mørke, lite pene flekker.

 

4_300x280

Første lag med epoxy

I dette prosjektet har vi fylt på epoxy i to omganger. Det første laget skal dekke alt. Rundt de små elementene dannes det mange bittesmå luftbobler. Det kan hende du må overvåke prosjektet en times tid og sprekke luftboblene etterhvert som de stiger til overflaten. Bruk ei tynn nål for å dra dem opp til overflaten.

 

5_300x236

Andre lag med epoxy

Etter at epoxyen har herdet et døgn kan du fortsatt sette prikken over i'en. Du kan f. eks. legge på en liten perle eller noen "diamanter". Bare legg dem oppå epoxy-overflaten og dekk det hele med et nytt lag epoxy. Det er selvfølgelig en fordel om du har planlagt hele prosjektet godt på forhånd. Du må passe på at det blir plass til to lag med epoxy uten at det renner over.

 

6_300x284

Gratulerer!

Du har skapt et helt unikt smykke og kan glede deg over at de små "skattene" har fått et nytt og synlig liv!

 

Prosjektet er laget av Carmi Cimicata.